Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Chamonix, tips og råd
#45847 10/02/2008 4:48 PM
Registrert: Dec 2016
Innlegg: 46
Fersking
OP Offline
Fersking
Registrert: Dec 2016
Innlegg: 46

Hei,Jeg og kompis skal nedover til Chamonix om to uker. Lurer på en del ting vedrørende dette, siden det er min første tur nedover til alpene og Chamonix.

1)Jeg har ski, med randoneè bindinger, og har tenkt å ta med disse nedover. Men jeg har lyst til å leie et par ski i Chamonix også, slik at jeg ikke skal bli forhindret av dårlige ski/bindinger. Er det noen spesielle plasser der de leier ut bra`e ski?

2) Jeg har lest en del på nett om de forskjellige "anleggene", og har kommet frem til Grands Montets er det råeste. Men hvor er det mest preparerte bakker hvis forholdene i offpisten skulle suge? Da tenker jeg generelt i hele Chamonix.

3) Min kompis er en snowboard`er; så er det noen spesielle steder hvor man ikke bør kjøre med snowboard, eller andre ting man må ta hensyn til? Tenker først og fremst på steder hvor det kan bli mye gåing e.l

4) Er det noen som har noen andre spesielle tips eller råd til hva vi bør gjøre, så kom med dem:grin


Re: Chamonix, tips og råd
torstein1 #45848 11/02/2008 9:25 AM
Registrert: Dec 2011
Innlegg: 84
Medlem
Offline
Medlem
Registrert: Dec 2011
Innlegg: 84

1) De leier ut ålreit utstyr "overalt". Bare gå deg en runde så finner du masse utleiesteder. Selvsagt mest kjipe bakkeski, men mange leier også ut litt kulere utstyr. Bare å kikke innom flere.

2) Hvis det er elendige forhold kan du f.eks. enten kjøre i Le Tour helt innerst i dalen eller i Les Houches som er lengst unna den andre veien. Men hvis det er ok vær og bare litt dårlige forhold vil jeg heller anbefale deg å finne andre kule steder å kjøre. Du finner alltids noe bra kjøring hvis du leiter litt.

3) Hvis dere kjører Vallee Blanche eller en annen vei ned fra Aiguille du Midi så havner dere etterhvert nede på Mer de Glace som er en laaang transportetappe med slak helling. Er det gnistrende føre går det nok greit med snowboard, men er det litt trått føre så burde han nok absolutt ha noen teleskopstaver på sekken.

4) Skal dere kjøre off piste så husk det dere trenger av utstyr pluss bruk huet. Ned fra Aig. du Midi er det mye bresprekker, og det kan jo fort gå litt skred både her og der. Men til gjengjeld er det et helt overlegent område å kjøre off piste i, og det er fantastiske fjell å være oppe i :-) Vurder også å kjøpe carte neige (søk i forumet her så finner du diskusjoner rundt det) om dere skal kjøre off piste.

Grands Montets er nok det feteste anlegget ja, men også der det blir fortest oppkjørt... Både Flegere og Brevent har mye moro å by på hvis man er litt kreativ. Men begge de ligger i solsida, så det kan bli skikkelig påskeføre der hvis det er litt varmt. Og en tur ned fra aig. du Midi (med guide om du ikke er vant med offpiste og breer!) er helt suverent i fint vær! Men ikke vær for eplekjekke når dere kommer ut av fjellet og går ned eggen til der dere tar på skia. Dumt å dette ned der... Men det er ikke noe problem, bare å holde seg fast.

Afterski på Chambre Neuf er ganske ålreit og det er ikke bare skandinaver der (ligger rett ved togstasjonen). Ellers mange andre ålreite steder også.

God tur!Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå