Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Snittalder i Alpene 10 år høyere enn her
#29762 28/04/2004 12:00 AM
Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551
More than words
OP Offline
More than words
Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551

Noen som har lagt merke til følgende: I Alpene er snittalderen i bakkene minst 10 år høyere enn i bakkene i Norge! F. eks. på Hafjell vil jeg anslå snittalderen til litt over 20 år. Stort sette er det ungdom samt noen familier som er i bakken. I Alpene ser man veldig mange middelaldrende (40-55) og også en god del eldre i bakkene (+55). De har seff en mer moden kultur på alpint, her hjemme går jo gamlingene langrenn. Men et annet ulikhetstrekk er at det er mye mer mongo-grisekjøring i bakkene her hjemme, dvs. folk (særlig tullinger på 14) kjører langt fortere enn de burde ihht kompetanse/ferdighet. Jeg trives mye bedre i Alpene der det er mye mer kultivert adferd i bakkene. (er selv 32 og kanskje for gammal til å ha en mening her?)


32 er ingen alder.....
Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551
More than words
OP Offline
More than words
Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551

Nordmenn over 50 = Benskjørhet, ryggplager, angina, utbrente og slitne. Fredagspils og lørdagsdrink. Alpefolket over 50 = Har sikkert sine plager de også, men: Vin til maten hver dag, raclette og fondue. Og det er bare å kjøre på!


Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551
More than words
OP Offline
More than words
Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551

Racletten er forklaringen! Genialt!!!


Racclette er best!
Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551
More than words
OP Offline
More than words
Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551

........helt til du overspiser deg totalt. Da er du mett da! i dagevis. Men kombinasjonen av vin, racclette og pudder er uerstatlig! Og det får du bare i alpene.


alpe mat, best i verden
Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551
More than words
OP Offline
More than words
Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551

long live tartiflett, foundue og raclette ++vin til alle måltid!!!!


Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551
More than words
OP Offline
More than words
Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551

Har vært i alpene de siste 5 årene, og har fortsatt tilgode å spise et realt måltid. Oppskriften min har hittil vært:

På ski fra 9-15.30 (avhengig av meter slush i bakken/pudderet utenfor/sol/snø/etc)

På afterski fra 15.30-1800

Burgerpause

Liten cowboystrekk på rommet

Hodeløs fyll med påfølgende smell.

Burgerpause

Dette gjentar seg hver dag frem til avreise, der man syk og svak, med lette fyllenerver gjør seg klar til et aldri så lite bagasjehelvete på de ekstremt underdimensjonerte flyplassene eks innsbruck. (kanskje blitt litt bedre, men langt i fra en drømmeplass)


 
 
Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551
More than words
OP Offline
More than words
Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551

du vet du har hatt en bra ferie når du kommer hjem og er mer sliten enn når du dro. Det er det som kalles mental lading av batterier.



Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå