Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
voss/eikedalen
#23769 27/09/2004 12:00 AM
Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551
More than words
OP Offline
More than words
Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551

Er fersk bergenser, og tenker selvsagt på vinteren. Skal jeg reise til voss eller eikedalen?? Kveldskjøring er vel tingen i eikedalen, da voss blir litt langt. Men helgene er best på voss, eller?? årskort begge plasser blir jo litt drøyt for en studentlommebok..


den som leter finner
Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551
More than words
OP Offline
More than words
Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551

Hvis du klarer å gå noen meter til siden for hovedtrekkene finner man fine uberørte sider i eikedalen. Voss er jo mye større, så det er nok mer variert der. Ville prøvd begge deler.


sjekk forholdene fra
Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551
More than words
OP Offline
More than words
Registrert: May 2011
Innlegg: 38,551

dag til dag, og gi blaffen i sesongkort. hvis du ikke selv disponerer bil, vil det vel uansett lønne seg å hoppe på skibussen til eikedalen eller skitoget til voss.

fordel voss: større høydeforskjell, flere bakker og heiser, større områder som er verdt å kjøre på - og muligheter for ok skogskjøring på dager med dårlig sikt. sjelden så mye folk at du må stå i kø så lenge at det irriterer.

fordel eikedalen: ligger nærmere bergen, og skaret gir flotte muligheter (når stolheisen går) for lett tilgjengelig og veldig fin frikjøring. STORT pluss for suveren kveldskjøring.

ellers: utover skaret mener jeg at frikjøringsmulighetene i eikedalen er langt dårligere enn på voss, pluss at det i helger med fint vær og mye snø fort blir laaange køer i stort sett hele anlegget. voss lider av dårlig planlegging, det tar for lang tid å komme seg fra bunn og opp til toppen av bodegaen, eksempelvis. det er litt mer av den skikkelige fjell-følelsen på voss, i eikedalen er det egentlig bare skaret som minner deg om at fjellet er fett og at det faktisk finnes ikke så langt fra der du bor. snøforholdene er omtrent like, både når det gjelder mengde og stabilitet - det varierer imidlertid fra sesong til sesong hvem får mest av det hvite gullet. voss er flinkere med snøkanoner, og har langt bedre bakker dersom kanonsnø er det eneste alternativet.

håper du ble litt klokere av dette, man kan nesten ikke anbefale det ene foran det andre... men MÅTTE jeg velge sesongkort et av stedene, hadde jeg 80% sikkert valgt voss.Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå