Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
NZ til neste år, i et år???
#49227 04/08/2009 10:38 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 36
Fersking
OP Offline
Fersking
Registrert: May 2011
Innlegg: 36

Ey, tenkte meg en tur til New Zealand, første valget var Canada, men ol happning osv, er jeg ikke så veldig gira på å stikke ditt, ikke folkesky, langt ifra, men det blir nok endel mennesker over absolutt alt der da, men etter mye tips og mye lesing om NZ er jeg nesten ikke i tvil lenger, veldig gira på å dra rundt may til desember neste år, jeg vet det fort blir til å ha lyst å være der mer en 6 mnd, og har heller ingenting å tape, så blir nok et helt år der nede, men noen som har peil på snøforhold, hørt det er fra mai til desember de beste tidene er, men hvordan er det utenom det? noen som har planer om å ned? noen som har vært der? bare konge at du sprer erfaringen din:) jeg tenker først å fremst å dra aleina, har plenty med kompiser som er gira, men som ikke har muligheter sånn som meg uten fast jobb osv, jeg skal prøve å yte best mulig det å stå på snowboard, men vil seff at det skal bli en opplevelse hele veien! hvordan er det med jobb og lønn? ser at man har sånn ca mellom 11 til 20 nzdollar i timen, kommer ann på erfaring og utdanning! kult om du legger igjen spor osv:) -Daniel


NZ
Danielsan #49228 28/08/2009 9:14 AM
Registrert: May 2016
Innlegg: 11
Fersking
Offline
Fersking
Registrert: May 2016
Innlegg: 11

Sessong fra Mai til desember hørtes oppskrytt ut, da er det isåfall inkuldert topptur sessongen i November/desember og kjøring på isbre i mai. Generelt er sessongen på Nordøya fra 1.Juli til september/oktober-ish. Men hvis du reiser til Nz for å stå på ski så reis til Sørøya, Steder som Wanaka og Queenstown byr på mye bra skikjøring, og her er sessongen lengre, juni-oktober (sånn ca..). Her er det også mer alpint landskal med mulighet for mountaineering (Mt.Cook) og bra park (Snowpark). Sånn generellt er min erfaring at snøen er relativt våt, så du finner ikke mye champagne pudder på Nz. Ellers er fjellene fine, køene korte og folka ok.

Min erfaring etter å ha bodd både i Nz og i B.C Canada er at hvis du reiser kun for å stå på ski (frikjøring), og vil ha prima kjøring så velg B.C/Canada, men hvis du vil ha en mer komplett opplevelse som også inkulderer bra skikjøring, er Nz et godt valg. Fordelen er jo sessongene er motsatt, så i teorien kan du få et år med bare vinter! pose og sekk..


Re: NZ til neste år, i et år???
Danielsan #49229 28/08/2009 7:47 PM
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 7
Fersking
Offline
Fersking
Registrert: Jun 2011
Innlegg: 7

Kan absolutt anbefale NZ på det varmeste! Folka er bare helt herlig. Wanaka er også en hyggelig liten by hvor det er masse sesongbomser, mens Queenstown er mer ett party-sted. Parkene er bra, snow park som er nevnt er nice, men også Cardrona (som dessverre ofte er lagt i tåke), men ikke minst Remarkables ved Queenstown. Remarkables og Cardrona er større anlegg enn SP, som bare har en heis. Parken i Remarkables er sykt bra, de har også stash park. Så støtter absolutt anbefalingen om sørøya!

Mt cook er ok, men det er også ett sted på nordøya, mt ruapehu, men det er ikke fullt så bra park eller så bra by å ta en sesong i.. det som er kult med det stedet er at det faktisk er en vulkan smile siste utbruddet var faktisk på nittitallet..De har litt lengre åpent der enn på sørøya.

Angående lønn så tjener du ikke så voldsomt mye i timen på NZ, så vil anbefale å spare opp en god del før du drar i og med at norske varer mye lengre. Evt supplere med en deltidsjobb der nede.


høres veldig bra ut detta.
Danielsan #49230 31/08/2009 5:38 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 36
Fersking
OP Offline
Fersking
Registrert: May 2011
Innlegg: 36

Ja, det høres veldig fristende ut, men ang hvorfor jeg drar, er vel får å reise, men også få stått mest mulig på snowboard som mulig i de beste stedene, er det da kanskje lurere å stikke til canada med tanke på snoforhold da eller ???hørte sessongen begynte ca mai og sluttet i des jeg da, da var det pudder tid, men det er kanskje bare rykter. drømmen er jo nå å få stått snowboard samt ha en jobb hvor jeg kan leve av(men ha en liten sum med fra norge, som en slags startkapitall som jeg kan smøre ut i oppholde mitt om ikke hele begynnelsen om dere skjønner, men noe skal skje, jeg bare er svært usikker helt enda på hvor og hva osv. har ikke mye reiseliv bak meg, men er ikke fremmed får det heller.konge med noen svar:) setter virkelig pris på det, fordi tips regner jeg kan komme VELDIG godt med.-DanielFri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå