Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Canada påsken 08
#48504 11/11/2007 8:17 PM
Registrert: Dec 2013
Innlegg: 65
knutito Offline OP
Medlem
OP Offline
Medlem
Registrert: Dec 2013
Innlegg: 65

Har akkurat fått vite at familien skal på ferie til Canada i påskeferien 08.

Har sett en del rundt på forumet, og det virker som om det er mange av friflyts brukere som har kunnskap til Canadas mange skisentere.

Lurer da på hva det beste skisenteret i Canada er i slutten av mars. Senteret må ha gode preparerte bakker for mor og far. Og helst god offpist og muligheter for pudder for meg. Det skader ikke med litt liv på kvelden heller (men med tanke på at det er Spring Break på den tiden så er det vel nok liv de fleste steder).

Noen som har noen forslag? Hvordan er Whistler eller Banff f.eks? Eller hva med Revelstoke? Noen som vet hvor mye av anlegget som åpner nå til vinteren?


BC
knutito #48505 11/11/2007 8:43 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 62
Medlem
Offline
Medlem
Registrert: May 2011
Innlegg: 62

Jeg var i Canada i påsken 07, først i Whistler, så i Kicking Horse. Før du begynner å se på skisteder kan det være greit å vite hvor du skal i Canada, for landet er enormt. OM du skal til BC så er en tur til Whistler et must, her vil både du og foreldrene dine få fantastiske skiopplevelser. Bra liv og masse shopping. Kommerst til tusen, men fantastiske skimuligheter.

Revelstoke ligger en solid biltur unna Whistler og det er enorme planer for anlegget, men tror det er et stykke igjen til det er ferdig. Et par timer videre fra Revelstoke ligger Kicking Horse, et veldig morsomt anlegg som også dekker de fleste behov skimessig, men er ikke akkurat spennende på kveldstid. Det er et snøhull, så her vil du finne glitrende offpiste også sent på sesongen.

Uansett hvor du skulle ende så tor jeg du vil bli fornøyd! God tur!


...
knutito #48506 13/11/2007 11:19 AM
Registrert: Dec 2013
Innlegg: 65
knutito Offline OP
Medlem
OP Offline
Medlem
Registrert: Dec 2013
Innlegg: 65

Takk for svar. Blir nok BC ja. Det er jo det stedet du hører mest om, og med mest snø.

Tipper det blir Whistler og. Siden det er stedet du må få med deg, og ingen i familien har vært og stått på ski i Canada før.


flere gode muligheter
knutito #48507 13/11/2007 1:21 PM
Registrert: Feb 2014
Innlegg: 14
Fersking
Offline
Fersking
Registrert: Feb 2014
Innlegg: 14

En ankommer vanligvis med fly til calgary eller Vancouver. Ankommer en Calgary ligger anlegg som Fernie, Lake Louise og Kicking Horse innen en 3 timers rekkevidde med bil. Fernie kan være esktremt bra med mye snø, men siden det ligger lavere er det sjanse for perioder der nedbøren kommer som regn.

Whitewater som ligger rett ved BC's hippieby Nelson byr på kanon skogskjøring, tross anleggets lille størrelse. Det størren anlegget Red Mountain kan også nås innen en times tid derfra, men har ikke vært der sjøl.

Lander en i Vancouver er det kun Whistler som er i rimelig nærhet. 1,5-2 timer med bil. Revelstoke og Whitewater ligger da sånn ca midt mellom Vancouver og Calgary. 4+ timer i bil. Som tidligere nevnt er det store utbyggingsplaner for Revelstoke, men bare deler er bygd ut til denne sesongen.

Personlig har jeg hatt de aller beste dagene i Fernie og Kicking Horse. Snøen dumpa ned i påska 07 i Fernie etter en lengre mild periode. Kicking Horse ligger høyere og vil nok sammen med Revelstoke være mer snøsikkert på for og ettervinteren. Bare sjekk http://www.kickinghorseresort.com/

Selve Banff byr ikke på skikjøring en kan sikte etter, men Lake Louise og Kicking Horse ligger hhv 45 og 1t og 45 min unna. Derimot er Banff et trivelig sted å bo, med noe mer kveldsaktiviteter enn både Golden (Kicking Horse) og ihvertfall Lake Louise, som har null. Sunshine Village ligger imellom Banff og Lake Louise, men fikk ikke de store skiopplevelsene der.

Leiebil er gunstig så en kan forflytte seg til stedene som har gode forhold, men avstandene er som nevnt ikke ubetydelige.


Re: Canada påsken 08
knutito #48508 13/11/2007 2:02 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 56
Medlem
Offline
Medlem
Registrert: May 2011
Innlegg: 56

Nelson er en kjempetrivelig liten by, de har pusset opp masse gamle hus fra Victoria-perioden, bra økologisk fokus og som ellers i Canada, folk er trivelige.

Kicking Horse er bra, men det spørs nok litt hva mora og faren din er ute etter av terreng, om de liker å cruise, er vel ikke Kicking Horse det beste stedet.

Bannf har nok en litt annen stemning enn Nelson, det er nok litt mer pengesterkt på godt og vondt. Man kan reise til Sunshine Village, der er det terreng for alle, ikke er det langt heller.Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå