Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Trenger reisetips til Chile og Argentina
#48328 29/11/2006 12:36 PM
Registrert: Dec 2013
Innlegg: 65
knutito Offline OP
Medlem
OP Offline
Medlem
Registrert: Dec 2013
Innlegg: 65

Hei, har akkurat bestillt meg flybillett til Santiago den 26. juni. Foreløpig har jeg tenkt meg en uke i Santiago og se på byen og besøke folk, deretter en liten roadtrip rundt i Chile og Argentina. Tenkt meg særlig sørover i Chile også over til Buenos Aires og tilbake igjen. Noen som har vært i disse områdene og har noen formening om hva som bør besøkes?

Har også tenkt meg en ukes til Valle Nevado og en i Las Lenas. Hvordan er prisnivået på de forskjellige stedene? Hvilke anlegg har mest å by på?

Håper på noen gode tips, så jeg kan starte med planleggingen =)


kan vel hjelpe litt
knutito #48329 29/11/2006 5:55 PM
Registrert: Dec 2011
Innlegg: 122
Tørr bak øra
Offline
Tørr bak øra
Registrert: Dec 2011
Innlegg: 122

Har bodd noen år i Chile og klatret og stått på ski rundt omkring. Rundt Santiago har du tre skianlegg, Valle Nevado, Portillo og Farellones. Portillo hadde ski-vm i 66. Alle disse tre anleggene er kjent for å ha veldig alpint terreng, mye stein og renner. Men disse anleggene er ganske dyre, spesielt Valle Nevado. Ski er en dyr sport i Chile, bare for overklassen, og dagskortet kan være opp til norske priser. Men anleggene er definitivt verdt å besøke. Sørover har du Termas de Chillan som er det største anlegget i Latinamerika. Og stedet jeg kjenner best til. Det er litt billigere en de tre rundt Santiago, men terrenget er ikke så alpint. Terrenget er litt mer rundere, større åpne flater og samtidig vidunderlig skogskjøring. Anlegget ligger ved foten av tre topper, to vulkaner og en vanlig topp, disse er glimrende toppturer. Spesielt den gamle uaktive vulkanen, som har veldig åpne nedfarter med små klipper. Men pass opp for sørsiden, for vulkanen eksploderte i forrige århundre og sprengte deler av kjeglen.Lengre sørover har du Pucon, en liten og morsom bygd som er ekstremsporthovedstaden i Chile. Byen ligger ved en innsjø, Villarica, og ved foten av en flott vulkan med samme navn. Vulkanen har et lite anlegg som ikke er noe spesielt, men selve vulkanen er utrolig flott for topptur. Pass opp for turistene som strimler opp. Enten går du veldig tidlig opp, eller venter til alle har kommet opp for å kjøre ned. Da unngår du strimlen rusjende ned på rumpa.

Familien min har fortsatt hus der nede, og du kan sikkert overnatte der og bruke det som base. Ta nærmere kontakt hvis du ønsker mer info om alt mulig.Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå