Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Alpetur til Italia
#48016 31/01/2010 1:29 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 6
mka Offline OP
Fersking
OP Offline
Fersking
Registrert: May 2011
Innlegg: 6

Vi er en gjeng som tenker å dra til Italia og Gressoney i Mars. Lurte på om noen her har vært der før og kan dele noe erfaringer?

Planen er å ta fly til Milano og så leie bil. Muligheter å dra andre plasser om forholdene er dårlige? Boforhold? Priser osv

Marius


Re: Alpetur til Italia
mka #48017 01/02/2010 12:06 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 14
Fersking
Offline
Fersking
Registrert: May 2011
Innlegg: 14

Heisann,

Ved at dere flyr til Milano ville jeg gaatt for omraadet Valle D'Aosta / Piemonte. Foerstnevnte byr paa skiomraader som Courmayeur, Cervinia/Zermatt, La Thuile, Pila for skogskjoering i daarlig vaer, pluss andre jeg helt sikkert har glemt. I korte trekk er dette skikjoering paa Monte Bianco og fjellene rundt. Her kan du kjoepe ukeskort som dekker hele "fylket" og forflytte deg etter vaer og forhold. Lengste bilstrekk fra anlegg til anlegg er vel Courmayeur - Cervinia som tar i underkant av en time. Fra Courmayeur kan du ogsaa staa paa ski til Chamonix. Bo og spise er sjelden pes, mens beste uteliv er sannsynligvis Courmayeur. En annen fordel med Valle d'Aosta omraadet, er at det er motorvei 95% av veien fra Malpensa og opp, saa null pes paa italienske sommerdekk.

Piemonte byr paa skikjoering paa Monte Rosa og fjellene rundt. Her har du anleggene Alagna, Gressoney og Champoluc som er knyttes sammen til ett. Kan ikke by paa samme bakkekjoering som for eksempel Cervina/Zermatt, men Alagna tilbyr overlegen heisbasert og helikopterbasert off-piste.

Naar dette er sagt ville jeg booket fly og kanskje bil paa forhaand, men valgt sted en uke eller saa paa forhaand basert paa siste snoefall. Kan vaere store forskjeller paa grunn av fjellmassivene som skiller de ulike anleggene.

Booking av et sted aa bo pleier ikke aa vaere noe stort problem paa denne tiden. Kan ofte loenne seg aa sende en mail til det lokale turistkontoret, saa sender de deg en oversikt over alle hotel og B&B med ledige rom i den perioden du oensker aa dra.

Foerevrig ligger alle nevnte anlegg ca 2t +/- fra Malpensa. Du kan legge til litt om dere flyr inn fra Linate eller Bergamo.

I aar er det ogsaa kommet godt med snoe i Dolomittene, nordoest i Italia. Personlig liker jeg vestlige Italia bedre, men med store snoemengder kan Arabba/Marmolada vaere verdt et forsoek. Selv har jeg bare saa vidt vaert innom.

I forhold til kostnadsnivaa er jeg ikke fullt oppdatert, men kan nok regne i underkant av ?100 per 2-manns rom paa hotel /b&B. Vi leide en 4-manns leilighet i julen til ca 120/natt, men dette innebar 3km avstand fra anleggene. Aner ikke hva leiebil kommer paa, mens heiskort tror jeg ligger mellom ?200 - ?250 for en uke. Dette finner du paa sidene til de ulike skianleggene. Sjekk skiinfo.no.

Haaper det hjelper, og god tur!


Re: Alpetur til Italia
mka #48018 01/02/2010 12:12 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 14
Fersking
Offline
Fersking
Registrert: May 2011
Innlegg: 14

Heisann,

Saa ikke at dere allerede hadde pekt ut sted. Hvis dere skal kjoere i Monte Rosa, ville jeg bodd i Alagna. Mye hyggeligere by og litt annet publikum. After-ski er IKKE som i oesterrike eller sveits, men pleier aa vaere god stemning paa baren til skiguidene. For aa bo, anbefaler jeg "Tre Alberi Liberi". Stedet er bygget og drevet av en lokal skiguide og kona. Veldig, veldig god standard, fornuftig pris (?100/natt for tomannsrom), bra mat og hyggelige folk. I forhold til alternative steder aa dra, se innleget over.

En tur i helikopter er helt klart verdt pengene hvis forholdene tillater det. Koster et par byturer hjemme, men i motsetning til byturene er det ikke kun et gromsete minne dagen derpaa.


Alagna
mka #48019 01/02/2010 2:34 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 20
Fersking
Offline
Fersking
Registrert: May 2011
Innlegg: 20

Kom hjem i går fra en tilsvarende tur. Vi bodde i Alagna på bl.a. en B&B som het Casa Prati. http://www.zimmercasaprati.com/ De har 5 rom med greie priser og en veldig god frokost. Tror ikke noen andre hotell i Alagna kan måle seg med den... Men på kveldstid er Alagna en relativt død plass, så hvis dere er mer på jakt etter ski og fest bør dere gå for Gressoney eller Champoluc.


-
mka #48020 02/02/2010 11:49 AM
Registrert: May 2011
Innlegg: 6
mka Offline OP
Fersking
OP Offline
Fersking
Registrert: May 2011
Innlegg: 6

Takker så mye for gode svar smileFri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå