Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Funesdalen, Sverige
#48001 15/01/2010 11:24 AM
Registrert: May 2011
Innlegg: 4
ToreH Offline OP
Nytt medlem
OP Offline
Nytt medlem
Registrert: May 2011
Innlegg: 4

Heisann.Noen som har erfaring med Funesdalen i Sverige og området rundt? Da tenker jeg både på muligheter for off-piste i anleggene, men også på muligheter for gode toppturer.


Re: Funesdalen, Sverige
ToreH #48002 15/01/2010 12:57 PM
Registrert: Jan 2015
Innlegg: 50
Medlem
Offline
Medlem
Registrert: Jan 2015
Innlegg: 50

har mange skidager i funäsdalen. generelt er det jo tre områder som gjelder - tänndalen, funäsdalsberget og ramundberget. ramundberget er å anbefale for snøen og skogskjøringens del, de har kun natursnø (og de alltid bra med snø!), mens funäsdalsberget har de beste preparerte bakkene, synes jeg. ramundberget har best "atmosfære", kanskje... ok parker i alle tre anleggene.

off piste begrenser seg litt, men det er fullt mulig å finne noen riktig fine skogslinjer av ulik art i ramundberget (spesielt i området rundt osthangsliften) - likeens i funäsdalsberget, men her er det ofte litt mindre snø. i funäsdalsberget er skogen preget av store gran og furutrær, i ramundberget er det fjellbjørk.

toppturer er fullt mulig, men utvalget er ikke så stort: med mindre du skal på langtur og aksepterer lang innmarsj er det egentlig bare mittåkläppen i ramundberget som gjelder. likevel finnes det flere alternativer - f.eks skarvarna (der man bla har arrangert frikjørings-sm), men det er svært fordelaktig med scootertransport inn til foten av av fjellet (og det lar seg fint gjøre). ellers ligger det fine skifjellet skars et stykke inn mot grensa fra ramundberget, men med lang innmarsj...

har du ok med penger og ikke er særlig klimabekymret, kan du alltids leie helikopter også - da får du fine turer over tregrensen med inntil 800 høydemeter på f.eks helagsfjellet.

god tur!


Re: Funesdalen, Sverige
ToreH #48003 15/01/2010 1:55 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 4
ToreH Offline OP
Nytt medlem
OP Offline
Nytt medlem
Registrert: May 2011
Innlegg: 4

Tusen takk for gode tips! Det blir tur siste helga i Januar, så får satse på at det kommer litt nysnø til den tid!!Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå