Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Hvilke måneder er best for begynnere?
#4704 09/09/2015 11:02 AM
Registrert: Sep 2015
Innlegg: 2
Nytt medlem
OP Offline
Nytt medlem
Registrert: Sep 2015
Innlegg: 2

Hvilke måneder er best å surfe i for nybegynnere? Prøvde for første gangen nå i slutten av august, i Hoddevika. Kunne tenke meg å prøve igjen , i oktober november.. men er redd sjøen er blitt for "røff" da. Noen som har noen meninger om dette?

Lurer også litt på hva surfe etiqette innebærer? Skjønner det er noen slags "kjøreregler" i vannet. Det eneste vi lærte om dette på kurset var og holde god avstand til andre surfere for å unngå brett i hode.


Re: Hvilke måneder er best for begynnere?
Camilla Aasen #4705 10/09/2015 11:34 AM
Registrert: Sep 2015
Innlegg: 14
Fersking
Offline
Fersking
Registrert: Sep 2015
Innlegg: 14

Hei Camilla, generelt er det best surf i månedene sep-mai i Norge. Det er vanligvis størst sjanse for bølger med litt størrelse og periode om vinteren, men det betyr nødvendigvis ikke at det ikke kan være fine bølger også for nybegynnere. Hoddevika er også en snill bølge som bør kunne funke for deg i okt-nov. Som fersk i surfegamet er det viktig å studere vær-og bølgevarslinger og lære seg mer om dette og hvordan forholdene faktisk er vs varslingene. Dette må man rett og slett bare bruke tid på egenhånd for å lære seg.

Av kjøreregler er det mange, men hovedregelen når man skal ta en bølge er at det er surferen nærmest der bølgen bryter som har rett på bølgen. Se derfor til høyre (venstrebølge) og til venstre (høyrebølge) for å få en oversikt over om det er "klart". Dette kan virke litt stressende i starten, men med mange timer i vannet med litt folk lærer man seg det fort. Vis respekt og bruk generell folkeskikk, så går det bra. Når man skal padle ut til lineupen (takeoff-sonen) er det viktig å være til minst hinder for de som er på bølger, padle derfor rundt når du skal ut. Dette sparer deg også for krefter mtp strøm og bølger som bryter i hodet på deg.

I tillegg er det viktig at du har kontroll på brettet til enhver tid. Er det mye folk rundt deg, ikke slipp brettet, hold det tett inntill kroppen slik at andre surfere ikke blir truffet av det. Mange andre regler også, men google funker fint ; )

Lykke til og kos deg i vannet!

//Alex 


Re: Hvilke måneder er best for begynnere?
Camilla Aasen #4706 13/09/2015 11:34 PM
Registrert: Sep 2015
Innlegg: 2
Nytt medlem
OP Offline
Nytt medlem
Registrert: Sep 2015
Innlegg: 2

Takk for svar, da blei jeg litt klokere:DFri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå