Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Forslag til første allround toppturski
#185518 08/08/2022 12:17 PM
Registrert: Aug 2022
Innlegg: 1
ptopm Offline OP
Nytt medlem
OP Offline
Nytt medlem
Registrert: Aug 2022
Innlegg: 1
Jeg er på utkikk etter første par ski til både meg (mann rundt 182cm høy) og samboeren min (dame rundt 174 cm høy). Formålet er en allsidig ski som kan brukes på både hard snø og pudder. Det blir mest turer i Norge, men skiene skal også kunne brukes på større fjellturer i alpene e.l.

Vi ønsker helst ski fra Black Crows pga. et gavekort, men vi er åpne for forslag. Vi har sett litt på Orb Freebird (90mm) og Atris/Atris Birdie (108mm) - også litt pga fargen/designet på skiene Er Orb Freebird litt for smal til pudder, og blir Atris litt for bred for hardsnø og tung til oppstigningene? Har dere noen gode efaringer/anbefalinger å dele når det kommer til bredde/vekt på skiene?

Re: Forslag til første allround toppturski
ptopm #185519 09/08/2022 10:29 AM
Registrert: Apr 2016
Innlegg: 117
Tørr bak øra
Offline
Tørr bak øra
Registrert: Apr 2016
Innlegg: 117
Hei ptopm.

Du stiller det spørsmålet som alle vil ha svar på - en ski som gjør alt. Det finnes ikke, og nettopp derfor finnes det så mange ulike ski. Ingen ski er "best" i alle kategorier, dvs preppet, løssnø og topptur. De vil ha motpoliske egenskaper som gjør at skien du velger må oppgi egenskaper i en eller flere kategorier. Det samme kommer til lengde og bredde. En mann på 2m og 100kg vil ha andre behov enn en person på 1,7m og 70 kg, både i lengde og bredde til flyt i løssnø - samt andre ting som f.eks stivhet til hard snø.

Så hvis du har gavekort på black crows ski, dra til de (eller annen forhandler) og fortell (ærlig!) hva du ønsker av skien og eget nivå (og vit at du aldri får alt samtidig), og det viktigste: Hva du kommer til å bruke skien mest til. Det hyppigste årsaken til at folk er misfornøyd er at de ikke har kartlagt behovet sitt. Hvis du finner ut hva du gjør mest vil du få ski som du blir meget fornøyd med, kvaliteten på ski i ulike produsenter er MEGET høy om dagen. Så er man fornøyd med skien mesteparten av tiden (8/10 turer), og så for det heller bli noen toppturer, løssnøturer eller turer i bakken her og der (1-2/10 turer) som man savner noen egenskaper.


Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå