Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Vil snøen bestå?
#18360 10/04/2007 5:44 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 6
Knukke Offline OP
Fersking
OP Offline
Fersking
Registrert: May 2011
Innlegg: 6

Er det riktig av oss og fly flerfoldige kilometer for å stå på ski, når vi har et helt hav av muligheter her i Norge? Vi som liker å stå på ski om vinteren, er det lurt av oss å reise langt med fly og være med på å øke den globale oppvarmingen, når vi kan dra ut i vår egen vakre natur, uten og forurense like mye? Vi vil vel fortsatt ha snø?


Veldig godt spørsmål!
Knukke #18361 20/10/2007 1:22 AM
Registrert: Dec 2014
Innlegg: 68
Medlem
Offline
Medlem
Registrert: Dec 2014
Innlegg: 68

Med tanke på alt me no veit om klimagassar, energiforbruk og kva dette kostar ikkje minst dei fattige landa, vil eg sei at det er moralsk forkasteleg. Men det er jo ikkje lett å vere oss heller. Me er blitt bortskjemt her i landet. På fin natur, rikt og lite land. Me har visst nok med oss sjølve. Lurer på kven som bestemte at det var Norge eller Vesten som skulle ha det best. Og til med på resten av verda si bekostning.

Spørsmålet er jo om det faktisk er me som har det best?Me ligg rett nok på toppen av levestandard undersøkjinga år etter år. Men me ligg også på toppen av sjølvmordsstatistikken.

Nigeria kom i ei undersøkjing ut som det landet med flest lykkelege menneske.

Ei undersøkjing viser at når ein oppnår ein slik levestandard som me hadde her i landet på 70-talet blir ikkje menneska meir lykkeleg av enda høgre standard.

For det er jo det som er motivasjonen bak alt forbruket som fører til global oppvarming, nemleg vår søken etter lykke.Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå