Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Snøhuletur
#16310 16/03/2006 6:10 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 20
memari Offline OP
Fersking
OP Offline
Fersking
Registrert: May 2011
Innlegg: 20

Vi skal på snøhuletur på mandag og skal overnatte i hula til tirsdagen. Vi har fått beskjed om hva osmer viktig å ha med seg, men lurte på om det var noen med erfaring her som kan anbefale noe som er kjekt å ta med seg??


fotposer
memari #16311 16/03/2006 7:29 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 143
Tørr bak øra
Offline
Tørr bak øra
Registrert: May 2011
Innlegg: 143

får du tak i ett par av forsvarets fotposer vil jeg virkelig anbefale å ta de med.Du skal traske rudnt i snø i mange timer , du skal ligge på kne og grave osv og i stede for å gå i kun skisko så er det godt å ha fotposene å trakke ned i, både for varme og for ikke å bli våt.Om du ikke får tak i forsvaret sine kan du uten problem lage selv av f.eks anorakkmateriale (spør i en tekstilforretning)

eller så er jo de essensielle tingene som:hodelyktgodt med klærstearinlys kan være kjekten snøsag/sag kan være greit når dere skal tette inngangen og lage kuldegrop (kommer litt ann på snøen)

sikkert mye mer som kan vøære kjekt å ha, men som jeg ikke kommer på

viktigeste må vel være at du ikke begynner å fryseog ikke blir våt på føttene, da begynner du automatisk og fryse


Tips før snøtur
memari #16312 16/03/2006 11:22 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 2
L-E Offline
Nytt medlem
Offline
Nytt medlem
Registrert: May 2011
Innlegg: 2

Hej,

Du ska hålla en sak i huvudet nær du ær ute i snø utan att komma in någonstans att værma dig eller torka upp. Du måse hela tiden hålla dig torr. Detta gæller generellt før alla vinterurer i det fria. Blir någon av dina klæder bløta ær enda sættet att torka,att bruke din egen kropp som ovn. Yepp, det ær bara att ta dina bløta strumper in i soveposen. Du vill inte starta dag2 med bløta strumpor. Torka klæder på kroppen gør att du bruker mer energi atta hålla kroppstempen. Detta måste du kompensera før men det ær inget du behøver tænka på inflr korta turer.

Tipsen:-Ta med en liten borste/kost før att borsta/koste bort snø fr klæder och skor. Den ska vara hård(du ska ha væck snø och is) och liten (jag har en avsågad klædborste).

- Ta en stor sovepose om du kan før du ska ha plats før klæder som ska torkas dær inne. - Kylan kommer underifrån, satsa på bra liggunderlag, jag bruker en och 3/4 liggunderlag. Ett långt och ett som slutar en bit nedanfør baken.

- Bra spade (skarpa kanter) gærna snøsåg men det ær inte nødvændigt.

Massa andra grejer att tænka på speciellt med tanke på hur man græver och utformar snøgropen/hulen men det ær væl någon som leder det hela och ger instruktioner.

En sak att komma ihåg ær att det ær otroligt trevligt att ligga i snøgrop med kompisar. Att ta med telys ær ingen dum ide. Det ær otroligt tyst æven om det ær full storm ute.


..
memari #16313 16/03/2006 11:28 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 43
Fersking
Offline
Fersking
Registrert: May 2011
Innlegg: 43

skal selv på snøhuletur fra onsdag til fredag..skal nok ta på meg Bergans-dressen, fotboser som går helt oppover benet og vanlig spuper-undertøy..

men bare ta på deg lette, men varme klær, hehe smile


I tillegg
memari #16314 16/03/2006 11:31 PM
Registrert: Sep 2017
Innlegg: 247
Entusiast
Offline
Entusiast
Registrert: Sep 2017
Innlegg: 247

til de gode tipsene du har fått over bør du ha med deg tørre votter. For de du skal grave i blir GARANTERT bløte. Enten av snø, eller av snø og svette fra henda.Som nevnt, hold deg varm. Før du skal legge deg for å sove, drikk noe varmt så du får opp kjærnetempen. Legg sokkene under trøya, skoene under knærne (da sklir du ikke heller) og ta av deg ytterklærne. Legg de under deg, enten inni eller utenpå soveposen. Men sørg for at det ikke er snø på klærne. Så den tidligere nevnte klesbørten er like viktig som fyrstikker. Og fotposer er SINNSYKT digg å ha.

God tur!Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå