Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Iran
#124933 05/01/2006 6:13 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 1
Nytt medlem
OP Offline
Nytt medlem
Registrert: May 2011
Innlegg: 1

Skal til Iran i vinter, og lurer på om noen har noen erfaringer derifra eller annet som er lurt å vite. Hvillke steder gjelder. Hadde tenkt oss til Shemshak hvis ikke noe annet er bedre.

Sykegeir


Iran
Sykegeir #124934 05/01/2006 7:32 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 6
Fersking
Offline
Fersking
Registrert: May 2011
Innlegg: 6

Har kun vært der på sommeren, men det bør jo være muligheter i utkanten av Teheran (i "Telecabin" om dere er gira på å få ski på beina raskt etter landing). Ellers er landet super-ok å feriere i. Vennlige, interesserte og imøtekommende folk. Kan være greit å være klar over kleskoden å følge denne. Langbukser på menn. Sjal, lange bukser forbi anklene og null bare armer på damer. Prisene oppgis innimellom (spes. på de dyre varene) med en null for lite. Dette er IKKE svindel, men et greit sytem siden det ellers blir så mye nuller. Tror de kalte dette Tuman. Ellers lønner det seg å veksle svart selv om dette er ulovlig. Snakk med folk som har vært der dere skal før å få anbefalt plasser. Ha med dollar, men ikke i alt for store valører.Vær ellers klar over at det ofte er langt mellom det offisielle og konservative prestesynet til det mannen i gata mener, selv om de fleste ikke tør å si dette særlig høyt før dere blir kjent med dere. Oppfør dere normalt høflig så går dette greit uansett hvilke meninger folk som vil snakke med dere vil ha.Når det gjelder bilkjøring: Det er et sant H. å kjøre i Teheran, så bare glem å kjøre selv. Lei en taxi som er rimelig!!, men avtal alltid fast pris. Utforbi de stor byene er det greiere å kjøre, men jeg vil ikke anbefale det. Det er billig å greit å leie sjåfør. Kan anbefale en utrolig kjekk kar om det er interesse for det. Kan hende dere vil leie han en uke eller så. Om det passer for dere kan han hente dere på flyplassen osv. Har norske kjenninger som har hatt han som fast sjåfør over en periode på over et år. Kos dere på tur !!


Damavand
Sykegeir #124935 05/01/2006 8:50 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 55
Medlem
Offline
Medlem
Registrert: May 2011
Innlegg: 55

Er det noen som har besteget denne eller har info om forholdene der for skibestigninger i april måned?


Iran
Sykegeir #124936 06/01/2006 1:06 AM
Registrert: May 2011
Innlegg: 25
Fersking
Offline
Fersking
Registrert: May 2011
Innlegg: 25

Ta kontakt med "Jokke" han er der NÅ!!


damavand
Sykegeir #124937 06/01/2006 8:48 AM
Registrert: May 2011
Innlegg: 31
Fersking
Offline
Fersking
Registrert: May 2011
Innlegg: 31

Shemshak er det beste stedet i Iran - ligger kun to timer fra Tehran. Heisene som starter rett utenfor byen (Nord i Teheran) er langt fra like bra. Sjekk nettsidene citirski.com eller skifed.ir fr litt mer info. Har vært på Damavand, men kun om sommeren. Ta kontakt med Bjørn Erik Dale (er bruker på friflyt.no). Han var på damavand i fjor vinter, men jeg tror forholdene var ganske dårlige.


Iran
Sykegeir #124938 06/01/2006 12:41 PM
Registrert: Jan 2015
Innlegg: 26
Fersking
Offline
Fersking
Registrert: Jan 2015
Innlegg: 26

Som Trygve galant slår fast: Shemshak er best i Iran. Når du først tar deg brytem med å oppsøke et av verdens mest lukkede samfunn kan det være greit å se mest mulig. Skistedet Dizin er verdt et besøk. Her er wannabe-faktoren skyhøy men puddersnøen ligger stortsett urørt.

fem-sju tips til nordmenn som skal til Iran:-Kjøp mat på lokale butikker og restauranter, fortrinnsvis der hvor det er kø og fart på omsetningen.-Overnatt hos private, dermed blir fiendlige fordommer avkreftet, du får en fantastisk opplevelse, de loklae får verdifulle dollar/rials istedet for at et statlig hotell tar hele kaka-Ikke snakk politikk med hvem som helst. iransk etterretning er kanskje ikke så skummel som før men men men...it`s better to be safe than sorry.-Vær vennlig og ikke mistenksom overfor iranerenes gjestfrihet. Vær snill med sjåføren, han er ditt beste kort i ermet npår du ksla finne grisebillig overnatting i en trang skidal. Drit i leiebil. Avtal fast pris på forhånd. Ha dollar (som ser nye ut ) i små valører. -...og til slutt, universalrådet: When in Rome, do as Romans

du kommer til få en unik skiopplevelse

-Peace


 
 
fly
Sykegeir #124939 06/01/2006 1:50 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 31
Fersking
Offline
Fersking
Registrert: May 2011
Innlegg: 31

Hvis du ikke har bestilt fly enda, går det billige direktefly (Iran Air) fra Stockholm og Gøteborg til Tehran. International Tours i Torggate i Oslo har billige billetter og har buss som korresponderer med flyene mellom Oslo og flyplassen i Gøteborg.


Var der i fjor
Sykegeir #124940 10/01/2006 11:09 AM
Registrert: May 2011
Innlegg: 4
Nytt medlem
Offline
Nytt medlem
Registrert: May 2011
Innlegg: 4

i 14 dager, kom hjem igjen den 4. februar. Litt i minste laget med snø, men den som var der var fantastisk. Hadde i utgangspunktet tenkt å dra til shmshak, men veiene var stengt så vi dro til Dizin i stedet. Fikk 6 gode ski dager der før en i reisefølget skadet seg og av hensyn til han var vi vanelige turister resten av turen. Dro tilbake til Theran og tok innenriks fly ned til shiraz og så på persepolis, eldgammel kongepalass by som Alexander the gay brente i fylla. Fly opp igjen via en veldig kjent historisk by jeg ikke kommer på hva heter nå, men det var gøy. Og det er veldig veldig billig med innenriks fly, Utrolig god flymat er det også.

Visst du ender opp i Dizin må du for all del ikke leie deg inn på hotelet, men gjøre som vi gjorde og spør skiinstruktørene på Dizin school of ski om ikke de har noe å leie ut, spør etter Mortezfar likandes kar, fantastisk fyr faktisk. Mulig han har dratt til Torino for å bli med på Boardercross i OL, men jeg tviler:) Uansett vi leide kåk av han og det var en artig lærerik opplevelse jeg aldri glemmer. Rommet han har er enkelt møbelert med tepper, hol i golvet til å drite i og luft i vassrøra, men hva pokker d er mer enn bra nok. Engelskkunnskapene til gutta boys i fjellet er heller laber, men du får alltids kommunisert, vi lærte de å spille vri åtter. Mye morro med d.

gled deg til en opplevelse du aldri glemmer, God turFri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå