Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Noen som har vært i Saas Fee, Saas Grund?
#121907 21/02/2007 10:41 AM
Registrert: May 2011
Innlegg: 61
Einar Offline OP
Medlem
OP Offline
Medlem
Registrert: May 2011
Innlegg: 61

og vet hvordan mulighetene er der for å få kjørt noen fine linjer. Tips taes imot med takk. Planlegger en liten bobilutflukt


Been there..
Einar #121908 21/02/2007 11:36 AM
Registrert: May 2011
Innlegg: 82
Medlem
Offline
Medlem
Registrert: May 2011
Innlegg: 82

Saas Grund ligger lenger nede i dalen og har variert og fint terreng. Det er ganske steinete underlag, så regn med å få noen riper i skia.

Saas fee anlegget ligger på en isbre og her kan offpistekjøring være risikofylt pga bresprekker. Tror ikke det er tilatt å kjøre offpiste egentlig. Det er en egen offpisteløype, men denne ligger noe lavere i terrenget, og det er derfor noe mindre snø her enn på toppen. Anlegget og veldig stort og det er masse muligheter her, særlig om snøforholdene er gode. Lykke til


som sagt
Einar #121909 21/02/2007 11:45 AM
Registrert: May 2011
Innlegg: 177
Tørr bak øra
Offline
Tørr bak øra
Registrert: May 2011
Innlegg: 177

saas grund ligger lengre nede, kanskje mulig å parkere bobilen for en billigere penge der enn oppe i saas fee. Selve saas-fee er bilfri, noe som betyr at man må parkere i et parkeringshus ved ankomst, og det er ikke spesielt billig. Overnattet et par netter på jugendherberge i saas fee og det var grei standard på rommet vårt. Sovesalen i kjelleren var billigere, men så imidlertid desto mer ukomfortabel ut..

Hva gjelder terreng så er mye av kjøringen på bre, og sperret av. Fullt mulig å finne fine linjer der, men risikabelt uten kjentfolk, spesielt siden alpene har hatt en relativt snøfattig vinter. De fleste holder seg i de godt preparerte bakkene.


Var der i desember
Einar #121910 21/02/2007 11:58 AM
Registrert: May 2011
Innlegg: 26
Fersking
Offline
Fersking
Registrert: May 2011
Innlegg: 26

Var i Saas Fee i to uker i jula da dette var det beste stedet i Alpene pga høyden og isbreen. Det var lite nysnø, men det var absolutt mulig å finne flere gode linjer. Blandt annet kan du kjøre ut bak toppheisen (toget) og ned mot løypene der, du merker hvilken side som er mulig. Den andre er bare masse sprekker. Men pass opp, uansett hvor du kjører utenfor løypene er det bresprekker og jeg ville vært SVÆRT forsiktig med å kjøre en linje du ikke har sett på forhånd.

I tillegg er vaktene der nede ganske på vakt og vi fikk både kjeft og advarsel for å kjøre utenfor sperringene. Problemet som de sier er ikke oss som klarer linjene og har med eget sikkerhetsutstyr, det er alle de andre som følger etter. Dagen før hadde de nemlig reddet opp en kar som falt ned i en sprekk som holdt på å stryke med.

Saas Grund ser ut som et shangri la når det kommer nok snø, vi tok en tur opp den siden som ligger til venstre når du kommer opp toppheisen siden det meste annet var for steinete. Men kommer det nok snø er det en fantastik terreng der, men tviler egentlig på at det har kommet nok for det store og stygge steiner som ligger der...

Ellers får du besøke popcorn og alpenbar (rett over gaten), tror det er de beste stedene på natten. Men det er ganske dårlige sportsbutikker der, så hvis du trenger noe skikkelig fjellutstyr som stegjern, øks, etc bør du skaffe det på forhånd. Nesten umulig å finne det der nede.

God tur!Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå