Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
St.Anton i Mars
#120744 29/10/2007 3:04 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 238
Fiffen Offline OP
Entusiast
OP Offline
Entusiast
Registrert: May 2011
Innlegg: 238

Jeg skal en uke til St.Anton 1. mars med STS. Noen som kan gi meg tips til urørte plasser? Har med feller osv, så litt trasking er ingen hindring.

Noen som kanskje har noen tips til bra hjemmesider med litt god info på også? Eller kanskje noen andre som skal ned i samme tid?


StAnton---
Fiffen #120745 29/10/2007 8:42 PM
Registrert: Mar 2013
Innlegg: 113
Tørr bak øra
Offline
Tørr bak øra
Registrert: Mar 2013
Innlegg: 113

Mykje og velje i!! Toppen av Albonagrat traske skiers left og opp på Marol Köpfe og offpist til Langen, konge tur. Frå toppen av Albonagrat til Stuben, masse urørt lenge etter snøfall. Lett tilgjengeleg er Albona II, rett fram, noko left og opp på Peichl Köpf (ca 30-45min)og så ned til Alpe Rauz. Få med deg Sonnenkopf, mens du er der, kanskje etter at du har tatt turen til Langen.God Tur!!!


Re: St.Anton i Mars
Fiffen #120746 06/11/2007 12:43 PM
Registrert: May 2011
Innlegg: 49
Fersking
Offline
Fersking
Registrert: May 2011
Innlegg: 49

Løypa til posten over er MEGET bra! Anbefales! Man kan finne mange spots i Stuben, Zürs og Sonnenkopf med feller! Bare å se seg rundt og prøve.

Her kommer det derimot noen spots du kan nå med heis:

Skogen på østsiden av Kapall er helt urørt. Ta heisen opp til Kapall, drop gjennom T-kroken 60 meter ned i opptrekket. Men kjør til høyre før det blir smalt (traverser på nedsiden av den lille kollen), ikke kjør ned der alle andre kjører. Slipp deg ned i skogen rett på nedsiden av Schöngrabenheisen (t-kroken). Mange DYPE renner og urørte spots her.

OBS! Det er desverre ikke lov å kjøre her, men kjørte en hel sesong uten å bli stoppet eller høre om andre som ble stoppet. Bare kjør litt anonymt inn og ut. wink

Ellers er det store flater ut fra Galzig I. Men går ut på nedsiden av heishuset. Akkurat der blå 8 går ned til St. Christoph. Her er det bare å prøve seg frem. Kan droppe ned med en gang under heisen, men vanligst er å kjøre litt til høyre før men slipper seg ned. En liten travers i bunnen som går helt smertefritt med ski, men litt pes med snowboard.

Eller er nøkkelordet i St. Anton: Vær tidlig ute!! De fleste områder blir meget raskt oppkjørt! Stor freeridefaktor i St. Anton i forhold til mange andre steder i Østerriket.

Så en advarsel: Vær ytters forsiktig med venstresiden ut fra Kapall (ikke Mattun, mattun er gøy!, mener østhellinga tvers over t-kroken). Her har flere omkommet i ras de senere årene. (Hold deg til siden under t-kroken). Vær også forsiktig med Hinteres Rendl (baksiden ut fra Riffelscharte- og Gampbergheisen i Rendl). Vent til det er lav skredfare og hold deg i nedkjøringen på heissiden. Ikke traverser over til andre siden. Det er disse to plassene de aller fleste har omkommet i St. Anton siste år.

Eller så er det masse gøy ned begge sidene til Seissbachtal og rundt dem fleste heisene i grunn! Men kan som regel skjære ut fra pister hvor enn man føler for det og finne løssnø. Man kommer nesten uansett tilbake til anlegget på noe måte (i værstefall ha nummeret til Taxi lagret på mobilen). Eneste stedet med stup er på sydsiden av Valfagherheisen, men det er godt merket og skal ikke være noe problem.Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå