Forrige tråd
Neste tråd
Print tråd
Bindinger på Elan Boomerang
#113865 18/11/2010 4:04 PM
Registrert: Feb 2016
Innlegg: 379
F33d3r Offline OP
Entusiast
OP Offline
Entusiast
Registrert: Feb 2016
Innlegg: 379

Goddagen godtfolk og på forhånd takk til de som tar seg tid til å hjelpe meg smile

Jeg har nettopp skaffet meg et par Elan Boomerang til de virkelige gode dagene og leking i skogen. Men jeg har ikke kjøpt eller valgt binding til de enda.

Jeg står til vanlig telemark (NTN - Scarpa TX Pro), men tenkte egentlig å montere en alpin touringbinding på de (Marker Duke/Baron) ettersom skoene mine også funker med slik binding og jeg tenkte det passet bedre å stå med låst hæl på disse skiene (jeg demokjørte dem med fast hæl).

Nå er jeg derimot blitt usikker, jeg lurer på om noen har erfaring med telemark på slike ski (twintip fatski, i funshape med rocker og taper fremme og bak), jeg kjører til vanlig BC Corvous. Den kjører jeg gjerne baklengs med, men det begrenser seg selvsagt noe siden den ikke er særlig twintip.

Lurer og på hvis jeg velger NTN, holder det med å kjøpe bindingsplate (http://www.oslosportslager.no/produkt/rottefella-ntn-bindingsplate-19995.aspx) og skifte binding mellom skia eller blir dette så mye styr at det er verdt den ekstra kostnadden å kjøpe en hel binding til?

Jeg skal primært bruke disse skiene til heisbaset offpiste (der du gjerne tourer litt ut fra heisen) og korte turer opp i skogbandet på dager det laver ned. Så de må ha gåfunksjon (men den på Marker bindingene holder) og step-in er et pluss.

De ulike bindingene jeg hovedsaklig tenker på nå er NTN, NTN bindingsplate, NTN framkloss med Dynafit hælstykke kombo (http://www.youtube.com/watch?v=m-1H3BC0rK4) eller Marker Duke/Baron (evt. Fritschi e.l., men har ikke hørt så mye om de så er litt skeptisk foreløpig).

Noen som har erfaringer eller forslag rundt denne problematikken? Takker på forhånd for alle svar smile


Feil foroum
F33d3r #113866 18/11/2010 4:06 PM
Registrert: Feb 2016
Innlegg: 379
F33d3r Offline OP
Entusiast
OP Offline
Entusiast
Registrert: Feb 2016
Innlegg: 379

Denne havnet i feil forum ved en glipp, så jeg reposter den i freeride der den skulle. Moderator må gjerne denne tådenFri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå