Jeg varmetilpasset innerskoen i mine Salomon ProModels i ovnen. Leste litt rundt på nettet før jeg satte i gang og fant flere forskjellige anbefalinger for hvilken temperatur jeg burde bruke, alt fra 80 til 160 grader celsius. Jeg endte opp med å varme opp ovnen til 125 grader for så å slå ned temperaturen før jeg satte inn innerskoene (for at ikke varmeelementene skal være på mens skoene er i ovnen). Deretter la jeg innerskoene på rist (med aluminiumsfolie under) slik at de ikke lå mot veggene i ovnen. Jeg hadde de inne i ti minutter og skiftet plass på innerstøvlene etter halve tiden. Jeg stakk den varme innerstøvelen ned i ytterskallet og spente på støvelen. Jeg sto med tærne på en dørstokk for at hælen skulle sitte så godt som mulig. Strammet ikke hardt rundt leggen og prøvde å ikke stå veldig framoverbøyd fordi jeg ville ha mest mulig demping foran på leggen.

På føttene hadde jeg forresten en ganske tynn sokk (som var høyere enn innerskoen) med en tykkere avklipt sokk rundt tærne (Slik som i "Cooking med big Tim": http://www.telemarktips.com/DrTelemark.html). Jeg hadde ikke noe mellom tærne.