å hoila loila! Du kan steike egg i ei skipresse, lett! om du hadde målt temperaturen under skia når du kjører hadde den ikke kommet opp i tosifret en gang. Det er friksjon, friksjon og friksjon som sliter på såla:

Og hvite såler er ikke farlig, faktisk er det sundt! det betyr nemlig at du kommer deg ut på ski oftere enn du rekker å vokse, og som mange sikkert har hørt, å smøre ski er en usund hobby.

Her er ei liste på hva som ødelegger ei park/frikjøringsski:

-Brudd og alvorlig delaminasjon (om det ikke er helt i tuppen, da kan du bare teipe sammen og stå videre)-Innslått stålkant slik at den har knekt og stikker ut mot fartsretninga (bøyd kant gjør sjelden noen merkbar forskjell)-stålkanten utdradd (i løssnø fungerer det fortsatt helt problemfritt)-utrøsking av bindingen (dette er noe drit og her har ikke ski- og bindingsprodusentene fulgt med utviklinga)-vann i skruehullene i ski med trekjerne (på grunn av skruene vil ikke vannet kunne tørke bort og kjernen råtner, dette kan videre føre til utrøsking og brudd)

Dette ødelegger IKKE skia di:-temperaturer under 135 gr.C-tørr såle-"chipping" (biter som ramler av topsheeten.)og riper-eksponert trekjerne som ligger luftig til (f. eks. sideveggen borte el. hull gjennom glassfiberlaget mellom såle og kjerne, skjer sjelden og gjør ikke noe annet enn å gjøre skia marginalt treigere)-rust på stålkanten (rust beskytter faktisk kanten mot mere rust, så det er bare å slipe vekk rusten, evt. la snøen gjøre jobben i løpet av årets første skidag)

I bunn og grunn er ikke skia ødelagt før du ikke kan ha det moro med den lengre. Og jo styggere den ser ut, jo mere tør du å bruke den til! Men for all del, ingenting er som litt voks for å gli fortere på transportstrekket, der er jo som kjent der man merker forskjellen på mus og menn.